arrow Nieuws arrow Stap 3 - Het verlijmen van gaten
Stap 3 - Het verlijmen van gaten

Het verlijmen van gatenVoor het verlijmen van de ankers kan er gebruik gemaakt worden van een drietal systemen. Handmatig verlijmen middels een universeel kitpistool (300ml kokers) of onze professionele MX PRO manuele lijmpistolen, op accu middels de BX PRO doseerbare accu lijmpistolen of op perslucht middels de PX PRO pneumatische lijmpistolen. Bij grotere inboordieptes dient er gebruik gemaakt te worden van verlengslangen, in combinatie met het injectie vlottersysteem om luchtinsluiting te voorkomen en ter voorkoming van teveel of te weinig mortel per boorgat.

MX PRO manuele lijmpistolen
Onze professionele manuele lijmpistolen kenmerken zich door het grote gebruiksgemak en lange levensduur. Het unieke en gepatenteerde mechanisme binnenin de behuizing zorgt bij een geringe krachtinspanning voor een groot hefboomeffect en daardoor snelle injectie. De pistolen zijn los verkrijgbaar of als basisverlijmset in een koffer, compleet met veiligheidsbril, blaasbalg en kunststof borstelset voor zowel hand- als machine reiniging (SDS-PLUS) voor boorgaten Ø 8-42mm, 600mm diep.

BX PRO accu lijmpistolen
De meest krachtige accu lijmpistolen in de markt, voorzien van doseerfunctie voor de juiste hoeveelheid mortel per boorgat. De ingebouwde software reduceert de aandrijfsnelheid automatisch, wanneer er teveel druk wordt opgebouwd. De stop-en-go schakelaar voorkomt nadruppen, wanneer de schakelaar wordt losgelaten. De pistolen worden standaard geleverd in een koffer, compleet met accu en oplader.

PX PRO pneumatische lijmpistolen
De met perslucht aangedreven lijmpistolen komen zeer goed tot hun recht bij het seriematig verlijmen van ankerstangen en wapeningsstaal of wanneer het grote betreft. Ook hier geldt dat de druk automatisch wordt gereguleerd wanneer de mortel koud is in de winter of wanneer er gebruik gemaakt wordt van verlengslangen met vlotters. De pistolen worden standaard geleverd in een doos.

Boorgaten tot 200mm diepte
Voor het verlijmen van boorgaten tot 200mm diepte volstaat de standaard met de lijmpatronen meegeleverde mixers.

Boorgaten tot 400mm diepte
Voor het verlijmen van boorgaten tot 400mm diepte zal de mixer verlengd moeten worden met een verlengslang van 200mm, al dan niet voorzien van een vlotter (zie volgende paragraaf).

Boorgaten tot 1200mm diepte
Voor het verlijmen van boorgaten tot 1200mm diepte of dieper zal de mixer verlengd moeten worden met een flexibele verlengslang van 1000mm, welke voorzien wordt van een vlotter. De moeilijkheidsgraad bij het verlijmen van ankers met grote inboordieptes is het voorkomen van luchtinsluiting in het boorgat en het verbruik van de juiste hoeveelheid mortel per boorgat. Door de verlengslang aan het uiteinde te voorzien van een vlotter - waarbij de vlotterdiameter iets kleiner is dan het boorgat - worden deze problemen ondervangen. Wanneer de verlengslang met vlotter achterin het boorgat wordt geplaatst en de mortel wordt geïnjecteerd, zal de vlotter automatisch naar boven worden gedrukt, totdat de op de verlengslang aangebrachte dieptemarkering (op 1/3 van de totale inboordiepte, gemeten vanaf de vlotterzijde) uit het boorgat steekt en men weet dat er voldoende mortel (2/3 deel van het boorgat) in het boorgat zit om het anker over de gehele lengte te omsluiten. Op deze wijze wordt luchtinsluiting voorkomen en de juiste hoeveelheid mortel geïnjecteerd.

AX FAST 3.1 gecertificeerd staal op maat
Door gebruik te maken van onze eigen zaagproductie afdeling - voorzien van de modernste apparatuur - en we uitsluitend gecertificeerd materiaal (draadstangen, moeren en ringen) inkopen en onze voorraden zeer nauwkeurig bijhouden, zijn we in staat om zeer snel te schakelen, kwaliteit te leveren en scherpe tarieven te hanteren. Alle draadstangen op maat worden rondom netjes geslepen (ontbraamd) en ontvet, zodat er een goede hechting van de mortel aan het staal plaatsvindt.

Gratis brochure ‘Het boren en plaatsen van chemische ankers’
Vanaf heden zullen alle basisverlijmsets in koffer en kratten lijm voorzien worden van de brochure ‘Het boren en plaatsen van chemische ankers’, een praktische handleiding en handig naslagwerk voor de applicateur op het werk.

Download het technische document 'Het boren en plaatsen van chemische ankers'

Ga naar de bestelpagina 'Boren', 'Chemische ankers en toebehoren' of de prijscalculator  'Draadstangen op maat'

Ga terug naar het nieuwsoverzicht

Neem contact met ons op, indien u (zonder kosten) gebruik wenst te maken van een chemische ankertraining op locatie, waarbij we de deelnemers zullen belonen met een trainingscertificaat.

 
Ter Laare Verankeringstechnieken B.V.
Telefoon 010-5910234   info@terlaare.nl
Betalen me iDeal, bezorgd met PostNL